DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG

Segala puji bagi Tuhan Yang Menguasai Langit dan Bumi. Yang mengatur urusan makhluk. Selawat dan Salam kepada junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. Nabi dan Rasul Akhir Zaman dan juga kepada keluarga dan para sahabatnya dan pengikut-pengikutnya.

Selamat datang. Selamat membaca. Semoga terhibur.

Jazakallah Khairan Kathira.Assalamualaikum Wrt. Wbt

Selasa, November 13, 2012

BSK 330. Amoi Astaka Orkid dan TBK

Bismillah.
Assalamualaikum.

No2418

Ahad 11/11/2012 kami sekeluarga menghadiri dua majlis walimatul urus.

Pertama di Astaka Orkid, Bukit Ekspo UPM Serdang.

Majlis dianjurkan bersama oleh kedua keluarga pengantin.

Ayah dan ibu pengantin lelaki adalah sepupu wife, Hj. Sakur B. Salimin dan Hjh. Juniah Bt. Hashim. Besan mereka ialah En. Noordin B. Hassan dan Pn. Norini Bt. Ahmad.

OK gitu. Permulaan yang baik. oleh kedua-dua pihak.

No2417

Yang menjadi raja sehari ialah Mohamad Rizuwan Bin Sakur dan Nurrul Naim Bt. Noordin.

Kami sampai awal kat majlis berkenaan. Pukul 11.30am++ dah sampai kat lokasi. Sebelum sampai tu berpusing-pusing juga kami dibuatnya. Ingatkan disekitar UPM. Rupanya masuk jauh kat dalam kawasan berpagar UPM.

Pengantin pun belum sampai. Kelibat sedara mara sebelah wife pun belum kelihatan. Pagi sangat katakan.

No2416

Selepas bersalamam dengan yang empunya majlis kami terus ke hub makanan.

Tak nak lama-lama kat sana kerana ada satu lagi majlis yang perlu dihadiri. Sebab kedua kerana ada abah kat rumah. Tak nak tinggalkan abah lama seorang diri kat rumah.

Semasa sedang menjamu selera kami terlihat seorang tetamu sedang menikmati makanan yang disediakan. Amoi sorang tu tak pandai nak makan nasi menggunakan jari-jemarinya. Rasanya pihak katerer terlepas pandang pasal sudu dan garpu. Kelihatan amoi tu menggunakan papadom untuk mengaut nasi dan menyuap kedalam mulut beliau. Orait tu.

No2420

Sebelum masuk waktu Zohor kami sudah berada kat majlis kedua. Tak jauh pun dari rumah kami. Dalam taman perumahan kami juga. 

Yang mengadakan majlis ini adalah salah seorang bilal kat surau kami. Beliau ialah En. Yusoff B. Bakar dan isteri Pn. Jamaliah Binti Waris.

Raja sehari yang diraikan ialah Zulaiha Binti Yusoff dan pilihan hatinya Muhammad Firdaus B. Zainal Abidin. Pengantin lelaki ni orang Perak. Yop dari Selama. Selama-lamanya.

Kepada kedua-dua pasangan pengantin kami doakan semoga berkekalan berbahagia di dunia dan di akhirat dan semoga dikurniakan zuriat yang soleh dan sejuk mata memandang.

So….. ya Allah ya Tuhan kami, sesungguhnya kami memohon dari Engkau keampunan dan kesejahteraan di dunia dan di akhirat. Ya Allah, sesungguhnya kami memohon rahmat Mu dan keampunan Mu yang sesungguh-sungguhnya, kelimpahan kebaikkan, selamat dari segala dosa, berjaya mendapat syurga dan selamat daripada neraka. Amiiin.

Wassalam.

0 comments:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India