DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG

Segala puji bagi Tuhan Yang Menguasai Langit dan Bumi. Yang mengatur urusan makhluk. Selawat dan Salam kepada junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. Nabi dan Rasul Akhir Zaman dan juga kepada keluarga dan para sahabatnya dan pengikut-pengikutnya.

Selamat datang. Selamat membaca. Semoga terhibur.

Jazakallah Khairan Kathira.Assalamualaikum Wrt. Wbt

Khamis, November 22, 2012

BSK 331. Yahudi dulu kini dan selamanya

Bismillah.
Assalamualaikum.

Orang-orang Yahudi mencemuh penduduk Yathrib dan orang-orang Arab kerana menyembah berhala. Orang Yathrib selalu diperingatkan akan kedatangan seorang nabi yang akan memimpin orang-orang Yahudi untuk menundukkan orang-orang Arab. Orang Yahudi yakin sepenuhnya bahawa nabi besar ini adalah dari kalangan mereka kerana ciri-ciri dan kedatangan nabi ini ada termaktub didalam kitab suci mereka.

Bila dikhabarkan bahawa nabi yang dinanti-nantikan telah muncul dikalangan bangsa Arab, penduduk Yathrib iaitu suku  Khazraj dan suku Aus telah mendahului menyatakan keimanan kepada nabi itu.

Orang-orang Yahudi pula mendustakan nabi akhir zaman itu kerana nabi yang dinanti-nantikan oleh mereka rupa-rupanya bukan dari kalangan mereka. Mereka ini terdiri dari golongan yang mengetahui. Abdullah Bin Salam, orang penting dikalangan mereka memeluk Islam.

Tetapi boleh dikatakan sebahagian besar dari mereka menolak kebenaran demi bangsa. Dan sememangnya mereka ini tergolong didalam golongan orang-orang yang rugi. Rugi dunia rugi akhirat.

Selepas penghijrahan nabi akhir zaman dari Mekah ke Yathrib, orang Yahudi diperangi oleh umat Islam dan mereka diusir keluar dari bumi Yathrib. Kerana mereka terbukti bukanlah jiran yang baik. Maka bertebarlah mereka ke serata pelusuk dunia..

Dendam kesumat mereka kepada nabi akhir zaman dan umat Islam tidak pernah surut. Seiring dengan pepatah, dulu, kini dan selamanya.

Lebih 1,400 tahun berlalu. Dendam kaum yang dilaknati Allah SWT semakin menggila.  Kaum ini bercita-cita untuk mendirikan negara mereka sendiri. Dan dengan bantuan dan sokongan England, selepas Perang Dunia ke-2 negara haram Israel berjaya ditubuhkan di bumi Palestin.

Dendam kesumat kaum yang dilaknati ini dilampiskan kepada rakyat Palestin. Selapas tanah air mereka dirampas, orang Palestin ditindas dalam segala bidang.

Negara haram Israel berani melakukan kealiman kerana mereka didokong oleh kuasa besar dunia ketika ini. Amerika Syarikat ketika ini merupakan sekutu utama orang Yahudi.

Dalam beberapa hari ini rakyat Palestin dibantai habis-habisan oleh rejim pengganas Israel. Ramai yang terkorban termasuk bayi dan kanak-kanak.

Amerika Syarikat tidak berusaha untuk menyekat keganasan sekutunya. Bahkan menzahirkan restu dengan tindakan kejam berkenaan.

Berkatalah Presiden Amerika Syarikat seperti yang dilaporkan:

Presiden Barack Obama berkata Ahad lalu bahawa Israel mempunyai "hak" untuk mempertahankan dirinya daripada serangan peluru berpandu oleh militan di Gaza tetapi memberi amaran bahawa memesatkan serangan dengan menggunakan tentera darat Israel akan menjejaskan harapan proses damai dengan Palestin.

"Mari kita fahami kejadian yang merupakan punca krisis sekarang dan ia adalah kerana serangan peluru berpandu yang dilancarkan bukan sahaja ke wilayah tentera Israel tetapi di kawasan yang didiami orang awam, tiada negara di dunia ini yng akan bertolak ansur dengan serangan peluru berpandu merentas sempadan kepada rakyatnya," ujar Obama ketika sidang akhbar di Thailand, permulaan lawatan tiga negara beliau di Asia.

"Jadi, kami menyokong sepenuhnya hak Israel untuk mempertahankan dirinya daripada pendaratan peluru berpandu di rumah dan tempat kerja orang awam yang berpotensi membunuh orang awam."

Beliau menambah: "Israel mempunyai setiap hak untuk mengharapkan bahawa mereka tidak mendapat serangan peluru berpandu yang dilancarkan ke wilayahnya. Jika harapan itu dapat dicapai tanpa menambahkan aktiviti ketenteraan di Gaza, maka itu adalah lebih baik. Ia bukan hanya lebih untuk rakyat Gaza. Ia juga lebih baik untuk rakyat Israel, kerana jika tentera Israel berada di Gaza, mereka berisiko tinggi untuk mati atau tercedera. "

Amerika Syarikat sejak dulu lagi merupakan penyumbang terbesar peralatan ketenteraan negara haram Israel. Rejim Israel mempunyai segala peralatan pemusnah yang canggih. Cakap sahaja, semuanya akan dipekenankan oleh Amerika Syarikat. Seolah-olahnya Israel adalah sebahagian dari bumi Amerika yang paling bernilai. Ditatang seperti minyak yang penuh oleh setiap Presiden Amerika.

Perkembangan terbaru menunjukkan bahawa gencatan senjata telah dipersetujui oleh kedua-dua pihak yang bertelagah.

No2421

Adakah gencatan bersenjata ini terhasil daripada usaha Malaysia dan Indonesia membangkitkan isu kekejaman rejim Zionis kepada Presiden Barack Obama yang turut sama menghadiri mesyuarat ASEAN-Amerika Syarikat di Phnom Penh.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dilaporkan berkata usaha ini berjaya mempengaruhi Presiden Amerika Syarikat itu untuk mengambil tindakan segera membendung keganasan di Gaza.

"Obama memberitahu saya, beliau membuat beberapa panggilan telefon selepas Malaysia dan Indonesia membangkitkan perkara itu."

"Beliau sudah bertindak memainkan peranan cuba menghentikan konflik yang berlarutan di Gaza," kata Datuk Seri Najib kepada wartawan Malaysia yang membuat liputan Sidang Kemuncak ASEAN Ke-21 dan Sidang Kemuncak Berkaitan,

Atau mungkinkah gencatan bersenjata itu dipersetujui apabila kerajaan Mesir dan Turki menegaskan bahawa kedua-dua negara itu tidak akan meninggalkan Gaza bersendirianl.

Mesir dilaporkan menegaskan bahawa Kaherah bukan pengantara di antara Israel dan Palestin, tetapi berdiri teguh di pihak Palestin.

Malah Presiden Mesir Mohamed Mursi sendiri  menegaskan bahawa "Kaherah tidak akan meninggalkan Gaza sendirian, Mesir hari ini bukan Mesir yang semalam, dan Arab hari ini bukan Arab yang semalam”.

Perlu diingat bahawa Mesir dibawah kepimpinan Hosni Mubarak dahulu merupakan sekutu kuat Amerika Syarikat.

Adakah ketegasan Mursi memberi impak yang besar kepada dasar luar Amerika Syarikat mengenai timur tengah dalam masa terdekat ini?

Allah SWT yang menentukan segalanya.

Sesuatu yang perlu kita renungkan, kebanyakkan pak-pak ustaz berkata kita kini hidup di akhir zaman. Dan di akhir zaman akan berlakunya siri-siri peperangan besar yang melibatkan umat Islam.

Well….. umat Islam semestinya  telah menetapkan pendirian dan kedudukan  mereka ketika ini.

Renung-renungkan dan fikir-fikirkan.

So….. ya Allah ya Tuhan kami, Engkau jadikan dan Engkau tetapkanlah agama kami di agama Nabi Muhammad SAW. Dan jadikanlah ke Islaman kami Islam yang sebenar-benar Islam. Keimanan kami iman yang kukuh dan sempurna Jadikanlah solat kami solat yang khusyuk sungguh-sungguh. Dan pendirian kami menurut pendirian orang-orang yang takut kepada Mu. Wahai Tuhan kami janganlah Engkau memesongkan kami sesudah Engkau beri pertunjuk kepada kami. Sesungguhnya Engkau jualah Tuhan yang melimpah-limpah pemberianNya. Amiiin.

Wassalam.

0 comments:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India