DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG

Segala puji bagi Tuhan Yang Menguasai Langit dan Bumi. Yang mengatur urusan makhluk. Selawat dan Salam kepada junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. Nabi dan Rasul Akhir Zaman dan juga kepada keluarga dan para sahabatnya dan pengikut-pengikutnya.

Selamat datang. Selamat membaca. Semoga terhibur.

Jazakallah Khairan Kathira.Assalamualaikum Wrt. Wbt

Selasa, November 16, 2010

BFK 116. Hari Lahir Anak Bongsu Kami

Bismillah.

Assalamualaikum.

Malam Isnin  semua anak-anak yang di U dah berkumpul kat rumah. Ada yang bercuti raya haji dan ada yang bercuti semester.

Kami sekeluarga mengambil kesempatan untuk menyambut hari lahir anak bongsu kami. Dah 16 tahun umur anak bongsu kami. Ish ish ish. Dah berumur kami. Haha.

Tak ada kek atau yang seumpamanya. Cuma wife sediakan masakan yang gitu-gitu je. Jom kita lihat.

No0897No0899

Sebelah kiri tu ayam ala-ala chicken chop. Ayam bahagian peha yang telah dibuang tulang disalut tepung dan digoreng. Sebagai menambah keenakkan digandingkan ayam goreng tadi dengan kroket, coleslaw dan roti bawang putih. Siap dengan sos lada hitam lagi. Ulala!

Disebelah kanan tu pulak, sup cendawan dengan potongan ayam. Sedap dicicah dengan roti bawang putih tadi. Nak tahu cara menikmati roti dan sup tu? Cubit sedikit roti, masukkan dalam sup, gaul dengan sudu, terus ngap. Tasty tu!

Itu je yang kami sekeluarga lakukan jika menyambut hari lahir anggota keluarga. Tunggu sehingga semua berkumpul, masak sendiri dan raikan. Bulan Disember ini ada satu lagi hari lahir tapi empunya diri kat U. Tunggu…..

So….. semoga Allah SWT menganugerahi kita dengan anak-anak dan keturunan yang soleh lagi menjadi penyenang hati kita. Amin.

Wassalam. 

0 comments:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India