DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG

Segala puji bagi Tuhan Yang Menguasai Langit dan Bumi. Yang mengatur urusan makhluk. Selawat dan Salam kepada junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. Nabi dan Rasul Akhir Zaman dan juga kepada keluarga dan para sahabatnya dan pengikut-pengikutnya.

Selamat datang. Selamat membaca. Semoga terhibur.

Jazakallah Khairan Kathira.Assalamualaikum Wrt. Wbt

Sabtu, Oktober 30, 2010

BSK 120. Kali Ketiga Durian Runtuh

Bismillah.

Assalamualaikum.

Jom kita baca berita ini:

Ansari jatuh laut lagi

Okt 29, 10 4:46pm

Selepas menjadi mangsa jeti runtuh Rabu lalu, calon PKR bagi pilihan raya kecil parlimem Batu Sapi, Ansari Abdullah jatuh lagi ke laut hari ini selepas pelantar yang disambung ke laluan di situ pula runtuh.

Insiden itu berlaku ketika Ansari melawat Kampung Gas, Sandakan tengahari tadi. Ia merupakan perkampungan nelayan yang dibina di atas tiang di laut.

Ansari berada di belakang Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menuju ke sebuah rumah apabila pelantar yang menyambung ke titi itu runtuh

Menurut pengarah komunikasi PKR, Nik Nazmi Nik Ahmad, selain Ansari, tiga orang lagi turut terjatuh ke laut apabila pelantar itu runtuh.

Khalid juga, katanya, hampur terjatuh. Bagaimanapun beliau sempat memegang tiang sebuah rumah sebelum pelantar itu runtuh.

Mereka yang jatuh itu mengalami cedera ringan. Ansari cedera di lutut dan dada.  [Malaysiakini]

Itulah yang dikatakan malang tak berbau. Sekali tu kira OK. Ini kali kedua! MB Selangor pun nyaris-nyaris terjun sekali.

Kami percaya saudara Ansari menganggap itu sebagai ujian dari Allah SWT. Jika dia redha, insya’allah Allah Taala akan jatuhkan pula “durian runtuh” kepada beliau pada hari pengundian nanti. Allahuakbar.

Bersabar sahajalah bakal YB.

So….. semoga Allah SWT limpahkan kesabaran kepada kita dan dikurniakan pertolongan kepada kita dalam segala keadaan. Amin.

Wassalam.

0 comments:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India