DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG

Segala puji bagi Tuhan Yang Menguasai Langit dan Bumi. Yang mengatur urusan makhluk. Selawat dan Salam kepada junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. Nabi dan Rasul Akhir Zaman dan juga kepada keluarga dan para sahabatnya dan pengikut-pengikutnya.

Selamat datang. Selamat membaca. Semoga terhibur.

Jazakallah Khairan Kathira.Assalamualaikum Wrt. Wbt

Isnin, Oktober 04, 2010

BSK 93. Tun Mahathir Semakin Pulih

Bismillah.
Assalamualaikum.

Tun Mahathir semakin pulih. Alhamdulillah. Kena terus berehat untuk memulihkan sepenuhnya kesihatan. Kena dengar nasihat doktor tu Tun Dr Mahathir. Jangan lupa!

Dr. Mahathir makin pulih

KUALA LUMPUR 3 Okt. - Keadaan kesihatan bekas Perdana Menteri, Tun, Dr. Mahathir Mohamad semakin baik dan telah bertindak balas positif terhadap rawatan yang diberikan. 

Menurut Pegawai Khasnya, Sufi Yusoff berkata, doktor berpuas hati dengan kemajuan Dr. Mahathir yang bertindak balas terhadap antibiotik dan fisioterapi yang diberikan.

"Doktor akan terus memantau keadaan beliau di wad biasa untuk beberapa hari akan datang ini.

"Tun Dr. Mahathir telah dinasihatkan supaya terus berehat bagi memulihkan sepenuhnya kesihatan beliau," katanya dalam kenyataan akhbar di sini hari ini.
Diiringi isterinya, Tun Dr. Siti Hasmah Mohd Ali, Dr. Mahathir tiba Melbourne pada Khamis lalu untuk berucap pada seminar mengenai pembangunan manusia anjuran Kelab UMNO Australia Melbourne di University of Melbourne pada Sabtu.

Semalam, Dr. Mahathir dimasukkan ke Hospital Epworth, Melbourne, Australia pada pukul 9 pagi bagi rawatan jangkitan kuman di dada.
Beliau kini dirawat di wad biasa dan diberikan antibiotik dan menjalani fisioterapi dan keadaannya adalah stabil.
Sufi memberitahu, anak Dr. Mahathir, Datuk Mukhriz Mahathir telah melawat bapanya pagi ini.

Tambahnya, Mukhriz yang juga Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), turut bersarapan pagi bersama dengan Dr. Mahathir dan Siti Hasmah.

Pada masa sama, Sufi berkata, Dr. Mahathir dan Dr. Siti Hasmah juga berterima kasih kepada mereka yang mengambil berat terhadap keadaan kesihatannya.
[Dari Utusan Malaysia Online]

Sakit tu menunjukkan Allah SWT tu masih sayangkan kita. Diberikan kita tips untuk mengingatkan kita kebesaran Nya.


Supaya kita jangan belayar atau merayau jauh dari hidayah dan taufik Nya. Allahuakbar!

So..... semoga kita semua dikurniakan Allah SWT kasih sayang Nya dan sentiasa diberikan hidayah dan taufik Nya. Insya'allah.

Wassalam.

0 comments:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India